LOZNIČANI POMAŽU MALOM SUGRAĐANINU: Organizovali humanitarni bazar za Relju

015oglasi 06/09/2021 Nema komentara

LOZNIČANI POMAŽU MALOM SUGRAĐANINU: Organizovali humanitarni bazar za Relju

Dvoipogodišnji Relja Nikolić iz Loznice treba da bude operisan 28. septembra na klinici za periferne nerve u Beču, ali je za operaciju potrebno 18.000 evra. Dečaku je, kako objašnjava njegova majka Lela Nikolić, prilikom porođaja povređena leva ruka koja je ostala paralizovana, a kako bi bilo omogućeno njeno osposobljavanje već je imao jednu operaciju, ali je neophodan novi zahvat.

Zbog toga je održan humanitarni bazar ‘’Pomoć za Relju’’ na šetalištu ispred Vukovog doma kulture u Loznici gde su Lozničani kupovinom izloženih predmeta, ili jednostavim davanjem priloga mogli pomoći svom sugrađaninu.

– Posle rođenja krenule su fizikalne teraopije, ali nisu davale rezultate i onda smo saznali za kliniku u Beču. Zakazana je prva operacija za koju smo u roku od dve nedelje uspeli da sakupimo putem pozajmica 20.000 evra i taj dug još vraćamo. Posle tog zahvata, koji se radi do šestog meseca od rođenja, Relja je učinio prve pokrete, ali je sada, prema oceni tima neurohirurga, neophodna nova operacija izmeštanja mišića i tetiva u ramenu kako bi imao kompletan pokret ruke i da ne bi došlo do deformiteta u razvoju.

Za tu operaciju, zakazanu za 28. septembar, koja je Reljina velika šansa potrebno je 18.000 evra. Sada je ovaj, naredni korak najvažniji jer ukoliko to ne uradimo na vreme neće imati efekat sve što smo do sada postigli. Hvala svima koji su došli na današnji humanitrani bazar, svima koji na bilokoji način pomažu da naš Relja uspe u ovoj borbi – kaže dečakova majka.

Bazar je organizovala Bojana Vasić koja kaže da ima troje dece i ne bi nikome poželela da se nađe u situaciji Reljinih roditelja. Kaže da je bila u takvom položaju da joj je trebao novac za operaciju koji nisam imala i zato je želela da pomogne Relji i njegovima.

– Njih poznajem iz viđenja i želela sam da im pomognem na ovaj način. Ovde smo danas prodavali obuću, odeću, igračke, slatkiše, pravili frizure, nekoliko srednjoškolki, učenica poslastičarskog smera Ekonomske škole, donele su kolače, a jedan Lozničanin je poslao 500 evra kada je saznao za ovu priču. Planiramo da organizujemo i online bazar kako bismo sakupili potreban novac za našeg Relju da ode na drugu operaciju u Beč i nadamo se da će ishod biti pozitivan – rekla je Vasićeva tokom trajanja humanitarnog bazara.

Lozničani su više puta pokazali da imaju veliko srce kada je nekome potrebno pomoći, a i sada su mnogi posetili bazar i koliko su mogli podržali svog malog sugrađanina.

Izvor: Kurir.rs/T.Ilić

Foto: T. Ilić

Podeli sa prijateljima:
Kategorija : Društvo
Ključna reč ili fraza :